Exciting news indeed! Acrostichon (my band), The Gathering and Pentacle live at W2, NL

I know, it sounds like April fools, but it sure isn’t! Check this:

Thanks to a post on Facebook, Acrostichon and The Gathering ran into each other.

Of course we talked a lot about the good old days, especially the ones we had at the Willem II concert hall in Den Bosch. There was a matinee gig every month (I think it was every last sunday), and we saw some great bands such as Candlemass, Morbid Angel, Death, and of course we played there as well. Those days were so much fun. We had a great nostalgic trip talking about those days. Soon we came to the conclusion we would love to do this again! As you might know our debut album “Engraved in Black” (that got the Re-issue treatment recently on Memento Mori Records) was recorded 20 years ago in 1992. The bands gathered and immediatly liked the idea to do something together. An old school Doom/Death party! The Gathering released their debut album ‘Always’ almost the same period, and our friends from Pentacle released their debut demo “Caressed by Both Sides” as well 20 years ago. Why not celebrate this?
So, grab your agenda: The Gathering, Acrostichon and Pentacle will play live together at the Willem II (now called W2) sunday afternoon 1st of april (no joke!) 2012! Like 20 years ago, Acrostichon will be headlining, The Gathering and Pentacle will be support acts.
Last but definitly not least: All profit will go to the Cystic Fibrosis Foundation.

www.w2.nl
www.gathering.nl
www.acrostichon.nl
www.pentacle.nl

On Roadburn.com

——-IN DUTCH——

Heimwee naar de legendarische zondagmiddagen in de Willem 2 die gevuld waren met een portie goede muziek, bier en gezelligheid? Dit is je kans om het nog allemaal nog eens over te doen. Deze middag staan er 3 oldschool deathmetal bands in de W2 met nostalgische redenen om die feestjes van 20 jaar geleden nog eens fijntjes over te doen. Het is dit jaar namelijk 20 jaar geleden dat Acrostichon hun debuutalbum “Engraved in Black” opnam , dat het debuutalbum “Always” van The Gathering  uitkwam en dat Pentacle aan de weg ging timmeren door de release van de demo “Caressed by Both Sides”. Redenen genoeg dus voor een ouderwets oldschool Brabants death metal feestje !! Verder zijn er nog een paar speciale gastoptredens gepland die jullie zeker niet willen missen. De totale opbrengst van deze middag komt geheel ten goede aan de stichting Cystic Fibrosis.

Dit wordt een zeer speciale middag want The Gathering gaat ter ere van het 20 jarig jubileum van Always eenmalig in de bezetting van de eerste cd nl.  Hans, Rene, Bart, Jelmer, Hugo, Marike en Frank een aantal nummers van deze legendarische cd ten gehore brengen . Deze klassieker stond aan de wieg van een zeer succesvolle carriere .

Acrostichon viert het 20 jarig jubileum door te laten zien en horen dat hun debuut Engraved in Black glansrijk de tand des tijds heeft doorstaan en dat deze cd nog steeds staat als een huis. Ze zijn sinds 2009 weer bij elkaar maar spelen slechts zeer occasioneel. Ook zij spelen in de bezetting van hun debuut cd nl. Corinne, Richard, Jos en Serge.

Pentacle speelt ook al meer dan 20 jaar Ancient death metal in de stijl van Celtic Frost en Possessed dus deze geroutineerde muzikanten zullen zeker een gedegen show neerzetten . Wannes en kornuiten hebben niks aan enthousiasme verloren en dat bewijzen ze door zoals altijd een zeer energieke show neer te zetten.Comments are closed.